Agenția Națională Pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM)

Astăzi: 26 Mai 2020 01:31

Comunicat informativ - Seminarul „Subvenționarea locurilor de muncă o măsură activă de ocupare a forței de muncă adresată angajatorilor”, cu participarea agenților economici din r. Strășeni

Comunicat informativ - Seminarul „Subvenționarea locurilor de muncă o măsură activă de ocupare a forței de muncă adresată angajatorilor”, cu participarea agenților economici din r. Strășeni

La data de 12 iulie 2019, Direcția ocuparea forței de muncă Strășeni a organizat seminarul „Subvenționarea locurilor de muncă o măsură activă de ocupare a forței de muncă adresată angajatorilor”,  cu participarea mai multor agenți economici din r. Strășeni.
Seminarul a avut loc în contextul lansării pilotării măsurilor de subvenționare conform prevederilor art.36 și art.38 din Legea nr.105/2018 cu privire la promovarea ocupării forței de muncă și asigurarea de șomaj (în continuare – Lege). Măsurile de subvenționare vor fi pilotate cu suportul Organizației Internaționale a Muncii (ILO).
Scopul atelierului a fost: promovarea prevederilor art. 36 și 38 al Legii nr.105/2018 și sensibilizarea mediului de afaceri în vederea participării la realizarea măsurilor de ocupare a forței de muncă și incluziunea șomerilor  care necesită suport suplimentar pe piața muncii.
În cadrul seminarului a participat conducerea Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, reprezentanți ai 18 agenți economici printre care: Luprom SRL, Darnic Gaz, CAAN, Rodica SRL, Oronteh impex SRL, Panifcoop, IMSP SR Strășeni, SA Drumuri, TTT Sportswear SRL, Saltoianca SRL, Nefis SRL, Posta Moldovei (Filiala Strășeni), Black Sea Ems SRL, Whetec SRL, Energomontex SRL, Nipaso SRL.
Menționăm, că programele pilot vor fi realizate cu suportul financiar și metodologic al ILO, în cadrul proiectului „Promovarea ocupării tinerilor”. Măsurile de subvenționare a locurilor de muncă vor fi pilotate în 7 subdiviziuni teritoriale pentru ocuparea forței de muncă: Bălți, Cahul, Cantemir, Chișinău, Hîncești, Orhei și Strășeni.