Angajaza-te!

Сегодня: 07 Июль 2020 20:59

ANOFM a participat la cea de-a 53-a Reuniune a Comisiei cultură, educație și afaceri sociale a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră

ANOFM a participat la cea de-a 53-a Reuniune a Comisiei cultură, educație și afaceri sociale a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră

Parlamentul Republicii Moldova găzduiește, în perioada 21-22 octombrie, cea de-a 53-a Reuniune a Comisiei cultură, educație și afaceri sociale a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN).
 
Evenimentul întrunește membri ai APCEMN și ai Secretariatului Internațional, secretari ai delegațiilor naționale, reprezentanți ai misiunilor diplomatice ale statelor membre, acreditate în țara noastră.
 
Unul dintre cele mai importante subiecte din agenda reuniunii este Raportul „Șomajul în statele membre OCEMN. Rolul statului în promovarea creării locurilor de muncă”.
Anna Gherganova, șefa Direcției politici ocupaționale și de reglementare a migrației de la Ministerul sănătății, muncii și protecției sociale a prezentat viziunea autorității asupra problematicii abordate în raport.
Raisa Dogaru, director al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a prezentat serviciile și măsurile implementate pe piața muncii de ANOFM, în contextul legii n.105/2018.
 
Republica Moldova a fost printre cele nouă țări care, la 26 februarie 1993, au adoptat Declaraţia privind instituirea Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră. În prezent, din APCEMN fac parte Parlamentele din 12 țări din bazinul Mării Negre, inclusiv trei membri ai UE. Domeniile de cooperare în cadrul organizației sunt comerțul reciproc, energetica, protecția socială, educația, cultura, protecția mediului, turismul, dezvoltarea autonomiei locale și infrastructurii.