Începând cu 1 martie 2023 demarează procesul de înregistrare a solicitanților protecției temporare

Biroul migrație și azil informează că începând cu 1 martie 2023 demarează procesul de înregistrare a solicitanților protecției temporare. Mecanismul este implementat în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 21/2023 privind acordarea protecției temporare persoanelor strămutate din Ucraina.

Protecția temporară produce efect asupra persoanei de la data manifestării voinței de a beneficia de acest tip de protecție, prin înregistrarea cererii pentru obținerea documentului de identitate la autoritatea competentă pentru străini a Ministerului Afacerilor Interne.

Procesul va începe cu preînregistrarea online a beneficiarilor de protecție temporară pe pagina https://temporaryprotection.gov.md  și stabilirea unei programări pentru prezentarea la unul din sediile Inspectoratului General pentru Migrație, care va examina informația despre persoană și, după interviu, va elibera documentul de identitate al beneficiarului de protecție temporară.

Mai multe informații sunt accesibile pe pagina web a Inspectoratului General pentru Migrație http://igm.gov.md și la Linia verde a IGM 0 800 015 27.

Materiale informative în limba română
Materiale informative în limba rusă
Materiale informative în limba ucraineană