Istorie de succes „Persoanele cu dizabilități locomotorii pot beneficia servicii de reabilitare profesională în vederea angajării în cîmpul muncii”

Cojocari Simion, în vârstă de 61 de ani, originar din localitatea Caplani, a apelat la Direcția pentru Ocuparea Forței de muncă (DOFM) ȘtefanVodă cu scopul de a fi înregistrat în lista persoanelor aflate în căutarea locului de muncă. Șomerul are stabilit grad de dizabilitate mediu dat fiind faptul că se confruntă cu o problema aparatului locomotor.

DOFM ȘtefanVodă a informat persoana despre oportunitatea de a beneficia gratuit de servicii de reabilitare profesională în cadrul Centrului Republican Experimental Protezare, Ortopedie și Reabilitare (CREPOR). Luând în considerare recomandările conținute în Programul individual de reabilitare și incluziune socială a persoanei cu dizabilități, elaborat de Consiliul Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă, șomerul a fost direcționat de către subdiviziunea teritorială la CREPOR.

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă acordă servicii de reabilitare profesională persoanelor cu dizabilități în vederea restabilirii, recuperării sau compensării capacității de muncă a acestora.

Astfel, timp de 18 zile, domnul Cojocari a beneficiat de reabilitarea medicală, social și psihologică, pentru a fi pregătit de a se integra mai ușor în câmpul muncii. După finisarea procedurilor, șomerul a fost angajat în câmpul muncii la S.R.L. Vican Agro.

Pentru mai multe informații despre măsurile de ocupare a forței de muncă telefonează la Centrul de apel al ANOFM 0 8000 1000 (apel gratuit) sau adresează-te la cea mai apropiată subdiviziune a ANOFM, adresele le găsești aici: https://anofm.md/ro/subdiviziuni