În atenția persoanelor în căutarea unui loc de muncă și celor înregistrate cu statut de șomer! Anunț privind sistarea măsurii de formare profesionlă prin instruire pe bază de voucher!

cursuri

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) informează că începând cu data de 13 noiembrie 2023 se sistează procesul de selectare și îndreptare a doritorilor de a trece un curs de formare profesională prin instruire pe bază de voucher, conform prevederilor art.32 din Legea nr.105 din 14.06.2018 cu privire la promovarea ocupării forței de muncă și asigurarea de șomaj.

Reamintim, că măsura de formare profesională prin instruire pe bază de voucher se organizează pentru persoanele înregistrate la subdiviziunile teritoriale cu statut de șomer, care nu au o profesie/meserie ori au o profesie/meserie ce nu este solicitată pe piața muncii locală, în scopul creșterii șanselor de angajare în cîmpul muncii.

Finanțările oferite pentru măsura de formare profesională pe bază de voucher de la începutul anului 2023 până în prezent au epuizat alocaţiile bugetare aprobate pentru anul curent.

Menționăm că începând cu anul 2024, va fi reluat procesul de formare profesională a șomerilor prin cursuri pe bază de voucher.

Pentru informații suplimentare rugăm să contactați Centrul de Apel al ANOFM la numărul de telefon 0 8000 1000 (apel gratuit din Republica Moldova).

Adresele și datele de contact ale STOFM pot fi găsite accesând: https://anofm.md/ro/subdiviziuni.