Comunicat privind rezultatele Tîrgului on-line „Locuri de muncă în Moldova”, desfășurat în perioada 15-25 iunie 2022

În perioada 15-25 iunie 2022, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Munca (ANOFM), a desfășurat Târgul on-line al locurilor de muncă, ediția a  ediția a XX-a, cu tematica „Locuri de muncă în Moldova”, disponibil pe platforma: www.e-angajare.md.

Organizarea și desfășurarea târgului online a avut ca scop promovarea locurilor de muncă vacante din întreaga țară. Astfel, am oferit companiilor posibilități de recrutare electronice, iar persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, posibilitatea aplicării online și în timp real la posturile de munca disponibile în Republica Moldova.

La această ediție a târgului on-line au participat peste 150 companii din toată republica cu peste 2600 oferte de muncă din diferite domenii de activitate precum industria prelucrătoare, transport și depozitare, comerț cu ridicarea și amănuntul, administrație publică și apărare, sănătate și asistență socială etc.

Pe parcursul tîrgului, portalul www.e-angajare.md a înregistrat peste 13500 de accesări, Evenimentul a interesat 727 de utilizatori. Persoanele au aplicat CV-ul pentru locuri de muncă: operator în diverse domenii, programator, inginer metrolog, manager, merceolog, vînzător, chelner, funcții publice, muncitor auxiliar etc. Platforma www.e-angajare.md a fost accesată din mai multe țări: Republica Moldova (90,4% din nr. total de accesări), SUA, România, Germania, Olanda, China, Finlanda, Franța, etc.

 Mii de persoane  au analizat ofertele de munca, cerințele de ocupare, salariul etc, unde au avut posibilitatea de a expedia CV-uri către angajatori, sau de a contacta direct angajatorii.

Evenimentul a fost susținut de proiectul PNUD „Migrație și dezvoltare locală”, finanțat de Guvernul Elveției. 

Pentru mai multe informații privind piața muncii, contactați Centrul de apel al ANOFM: 0 8000 1000 și subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă: https://www.anofm.md/ro/subdiviziuni.