ANOFM a participat la workshop-ul „Consolidarea rolului serviciilor publice de ocupare a forței de muncă la nivel național și internațional”

ANOFM a participat la workshop-ul, în format online: „Consolidarea rolului serviciilor publice de ocupare a forței de muncă la nivel național și internațional”, în cadrul programului - EU4Youth.

Scopul general al evenimentului este de a construi capacitățile structurale ale serviciilor publice de ocupare a forței de muncă în țările Parteneriatului estic  în domeniile ocupării forței de muncă pentru tineri, în special tinerii defavorizați.

Obiectivul atelierului este de a introduce rolul serviciilor de ocupare a forței de muncă în rețelele regionale și naționale. Managerii și oficialii de nivel superior și mediu ai serviciilor de ocupare din toate țările Parteneriatului estic sunt invitați să discute despre modalitățile de construire și gestionare a parteneriatelor de încredere și eficiente, precum și să își împărtășească experiențele.

În cadrul workshop-ului, experții EU4Youth au prezentat practica țărilor europene  privind garanția UE pentru Tineret, rețeaua și avantajele serviciilor de ocupare în UE, construirea rețelei la nivel național, cooperare cu partenerii, co-crearea de servicii.

Totodată participanții au discutat și prezentat profilurile grupurilor țintă (tinerii) pentru furnizarea de servicii care implică parteneri; cum pot rețelele să ofere servicii mai eficiente și rolul rețelei în consolidarea capacităților serviciilor de ocupare a forței de muncă.

Acest atelier de activități de învățare reciprocă este prevăzut în cadrul Componentei II a Proiectului „Asistență tehnică în elaborarea și/sau implementarea politicilor active ale pieței muncii prin adoptarea de elemente adecvate din garanția UE pentru Tineret, având ca scop integrarea tinerilor pe piața muncii, vizând în special tinerii defavorizați”.