Atelier privind incluziunea financiară pe termen lung a migranților muncitori moldoveni, organizat de OIM în Moldova

Incluziunea financiară și economiile pe termen lung ale migranților muncitori moldoveni au fost discutate în cadrul unui atelier de lucru la nivel înalt organizat de OIM în Moldova, la care a participat dna Raisa Dogaru, directoare ANOFM. Evenimentul s-a axat pe soluții pentru a depăși provocările cu care se confruntă băncile în vederea promovării serviciilor financiare personalizate pentru migranți și diaspora, pe programe de educație financiară pentru a împuternici migranții și familiile acestora.

În cadrul atelierului s-a discutat și despre măsuri de sensibilizare pentru a informa și încuraja diaspora să utilizeze remitențele nu doar pentru o economie axată pe consum, ci și despre investiții productive pentru a contribui la dezvoltarea și la piața muncii din Moldova.

Inițiativa se bazează pe studiul OIM „„Saving more in Migration”: Sprijinirea lucrătorilor migranți în Israel pentru a spori economiile, remitențele și beneficiile durabile ale migrației forței de muncă”, care a fost susținut și prezentat de Donhatai Harris, consultant internațional OIM de la Universitatea din Oxford, și Vitalie Rapcea, consultant național OIM de la Expert Group.

Acest proiect este finanțat de către Fondul de Dezvoltare al OIM.