Lansarea programului de suport pentru formalizarea activității de îngrijitori/îngrijitoare de copii

Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD), în parteneriat cu Organizația Internațională a Muncii (OIM), anunță lansarea Programului de suport pentru formalizarea activității de îngrijitori/îngrijitoare de copii cu vârsta de până la 3 ani. Acest program are ca scop furnizarea de sprijin și resurse esențiale pentru profesioniștii în domeniul îngrijirii copiilor, contribuind astfel la creșterea calității serviciilor oferite.

 

Programul de suport este constituit din două componente majore:

  • Programul de instruire pentru potențialii furnizori de servicii alternative de îngrijire individualizată a copiilor: Cursul de formare va avea durata de o zi, fiind organizat în două zile diferite, pentru 2 grupe diferite de participanți, cu predare în limba română. Instruirile vor fi axate pe cadrul normativ în vigoare cu privire la procesul de înregistrare, organizare și prestare a serviciilor de îngrijire individualizată a copiilor. Instruirile vor fi desfășurate în zilele de 16 și 17 octombrie 2023, cu opțiunea de selecție a zilei convenabile.
  • Suport în procesul de formalizare a activității de îngrijitor/ îngrijitoare pentru persoanele cointeresate: Odată cu finalizarea sesiunilor de formare, vor fi identificate persoanele care intenționează să devină prestatoare de servicii de îngrijire individualizată a copiilor cu vârsta de până la 3 ani, care vor beneficia de servicii de consultanță oferite de experții CPD, pe tot procesul de legalizare a activității lor. Suportul va fi oferit de către experții CPD în perioada octombrie – decembrie 2023.

Doritorii/doritoarele de a participa la program, sunt rugați să completeze următorul FORMULAR.

” Înțelegem cât de esențial este pentru părinți să aibă încredere în persoanele care îngrijesc și educă copiii lor. Prin urmare, ne-am angajat să dezvoltăm acest program pentru a sprijini îngrijitorii/îngrijitoarele calificate de copii și a le oferi resursele și informațiile necesare pentru a-și desfășura activitatea în mod eficient și în conformitate cu legislația în vigoare și cele mai înalte standarde. ”, declară reprezentanții CPD.

Nelea Rusu, coordonatoarea națională de proiect, de la Organizația Internațională a Muncii menționează că ”Cererea serviciilor de îngrijire a copiilor este în creștere și sunt necesare soluții noi în domeniul îngrijirii pe următoarele dimensiuni: acordarea serviciilor și politicilor de îngrijire sigure și asigurarea condițiilor de muncă decente pentru îngrijitori/îngrijitoare de copii.”

sursa:https://progen.md/lansarea-programului-de-suport-pentru-formalizarea-activitatii-de-ingrijitori-ingrijitoare-de-copii/