Subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă desfășoară activități de recrutare a personalului pentru agenții economici din raioane

Pe parcursul lunii octombrie Subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă (STOFM) au desfășurat un șir de activități de recrutare pentru suplinirea locurilor vacante înregistrate în baza de date, conform declarațiilor oferite de către angajatori.

Activitățile s-au desfășurat în prezența specialiștilor STOFM, la care au fost invitate atât persoane înregistrate cu statut de șomer, cât și persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Agenții economici participanți la activitățile de recrutare au propus oferte de muncă din diverse ramuri, pentru următoarele poziții: contabil, subofițer în securitatea de frontieră, inginer electroenergetică, manager vânzări, magaziner, mecanic repararea utilajului industrial, operator la linii automate, ambalator manual, hamal și muncitor forestier. Preselecția candidaților pentru posturile respective de muncă a fost realizată în baza criteriilor și condițiilor înaintate de către angajator.

La data de 6 octombrie, Direcția generală ocuparea forței de muncă mun. Chișinău  a organizat o  activitate de recrutare de personal pentru ocuparea locurilor de muncă vacante  declarate de către SRL „NEFIS”. Compania dispune de 68 locuri de muncă libere. La activitate au participat 15 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, care au fost familiarizați  despre  condițiile de muncă și garanțiile acordate salariaților. SRL „NEFIS”  este o companie producătoare de dulciuri, care își desfășoară activitatea  în satul Cojușna, raionul Strășeni. Lucrătorii companiei sunt asigurați cu transport de serviciu din Chișinău, inclusiv prînz gratiut.

La aceeași dată și Direcția ocuparea forței de muncă Călărași a organizat o activitate de recrutare pentru agentul economic ÎS pentru Silvicultură din or. Călărași. Angajatorul a declarat 76 de locuri de muncă vacante pentru munca sezonieră în diferite ocoale silvice din raion, în calitate de muncitor forestier necalificat.

Altă activitate de recrutare a avut loc la 24 octombrie, la Direcția ocuparea forței de muncă Briceni. Au fost selectați candidați pentru suplinirea funcțiilor de subofițeri în securitatea de frontieră a agentului economic Direcția Regională Nord a Inspectoratului General Poliția de Frontieră.

Tot la 24 octombrie, Secția ocuparea forței de muncă Leova a organizat  activitatea de recrutare cu participarea agentului economic  „Gospodăria Silvică Iargara”, din raionul  Leova.  Au fost selectate 13 persoane din numărul șomerilor participanți, pentru ocuparea locurilor vacante prezentate de către angajator.

Direcția pentru ocuparea forței de muncă Sîngerei, la data de 18 octombrie curent a organizat o activitate de recrutare pentru ocuparea funcției de contabil, declarat de către SRL „Agrocopăceni”, cu participartea a 4 șomeri. 

Directoarea Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, Raisa Dogaru, încurajează angajatorii să manifeste deschidere spre colaborare cu subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă. „Astfel, aceștia pot contribui la realizarea politicilor privind ocuparea forței de muncă și crearea condițiilor favorabile pentru încadrarea șomerilor în câmpul muncii”, a spus conducerea agenției.

Dacă sunteți angajator și dispuneți de locuri vacante sau sunteți persoană aflată în căutarea unui loc de muncă:

  • adresați-Vă la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă (adresele și datele de contact: https://anofm.md/ro/subdiviziuni), de luni până vineri, orele 8.00-17.00, pauză 12:00-13:00
  • contactați Centrul de Apel al ANOFM la nr. 0 8000 1000 (apel gratuit din R. Moldova) (+37322) 838414 (apel cu tarif normal din străinătate) de luni până vineri, în intervalul orelor 8.00-17.00
  • accesați portalul locurilor de muncă www.angajat.md