Infografic: datele statistice privind tinerii înregistrați cu statut de șomer

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a desemnat data de 12 august în vederea marcării Zilei Internaţionale a Tineretului, promovată drept o sărbătoare anuală a tinerilor ca parteneri esenţiali în schimbare şi ca oportunitate de a creşte gradul de conştientizare cu privire la provocările şi problemele cu care se confruntă tinerii din întreaga lume. 

În acest sens, în perioada 12 – 19 august 2021, este marcată Săptămâna Internațională a Tineretului.

Astăzi, fiind ultima zi a Săptămânii Internaționale a Tineretului, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) vă prezintă datele statistice despre tinerii care au fost înregistrați cu statut de șomer la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă de la începutul anului 2021.

Pentru a beneficia de setul integral de măsuri de promovare a ocupării forței de muncă, începând cu ghidarea în carieră până la stagii de practică pentru a te angaja și a avansa în carieră, adresează-te la cea mai apropiată structură teritorială pentru ocuparea forței de muncă a ANOFM (adresele acestora pot fi găsite accesând https://www.anofm.md/ro/subdiviziuni).

Reamintim că toate serviciile ANOFM sunt gratuite!

Mai multe detalii puteți obține telefonând la Centrul de Apel Piața Muncii la nr. de telefon 0800 1000, apel gratuit de pe telefonul fix pe teritoriul R. Moldova.