Prestarea serviciilor de ghidare în carieră prin intermediul platformei Cognitrom Career Planner

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, prin intermediul subdiviziunilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă a prestat pe parcursul anului 2021 servicii de ghidare în carieră prin intermediul platformei Cognitrom Career Planner (platforma CCP) pentru 2040 persoane, dintre care 65,6% au fost femei, iar 34,4% au fost bărbați.

Cei mai mulți beneficiari au fost persoane aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate cu statut de șomer, care au dorit să își testeze abilitățile în scopul identificării profesiei potrivite (69,7% din total beneficiari).

Conform vârstei, cei mai mulți beneficiari ai platformei au fost persoane tinere, cu vârsta 16-34 ani (76,0%).

2,4% din total beneficiari au fost persoane cu dizabilități.

Persoanele care își doresc un loc de muncă, dar nu știu în ce domeniu s-ar regăsi, se pot adresa la cea mai apropiată subdiviziune teritorială pentru ocuparea forței de muncă (adresele subdiviziunilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă pot fi găsite aici www.anofm.md/ro/subdiviziuni) pentru a beneficia de servicii de ghidare în carieră prin intermediul platformei CCP și de a găsi locul de muncă potrivit.

Totodată, doritorii pot beneficia de platforma CCP și de la distanță (direct de pe calculator, laptop sau chiar telefon), accesând site-ul http://www.cariera.anofm.md/, butonând „Test Cariera” și lăsând o cerere prin completarea câmpurilor solicitate. Specialistul ANOFM va recepționa mesajul și va expedia datele de acces pe platformă.

Menționăm că subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă au fost dotate cu platforma CCP cu suportul Centrului pentru Educație Antreprenorială Și Asistență în Afaceri, cu sprijinul financiar din partea Agenției Austriece pentru Dezvoltare, în cadrul proiectului „Reconceptualizarea Orientării Profesionale și Consilierii în Carieră.”