Secretara de stat Felicia Bechtoldt s-a întâlnit cu reprezentați ai structurilor de ocupare a forței de muncă din raionul Fălești

Secretara de stat Felicia Bechtoldt a efectuat, în data de 15 septembrie curent, o vizită de lucru în raionul Fălești, unde s-a întâlnit cu reprezentații Direcției ocuparea forței de muncă din regiune. În cadrul întrevederii, au fost puse în discuție mai multe aspecte ce țin de activitatea structurii teritoriale, și anume: măsurile de ocupare aplicate, provocările întâmpinate în implementarea acestora, modul de interacțiune cu persoanele șomere și cu angajatorii, colaborarea cu autoritățile publice locale, cu instituțiile de instruire și cu entitățile care oferă stagii profesionale. La ședință au participat și președintele raionului Sergiu Fîntîna, și reprezentatul Cancelariei de Stat Ion Buzinschi.

Totodată, secretara de stat a avut întruniri și cu alți reprezentanți din teritoriu: asociații obștești, angajatori, specialiști de la Direcția asistență socială și alți membri ai comunității, care au relatat despre conlucrarea cu Direcția ocuparea forței de muncă Fălești și interacțiunea cu specialiștii de acolo, precum și despre provocările în domeniul asistenței sociale, identificate la nivel local.

De notat că aceasta este a treia întâlnire a secretarei de stat cu structurile teritoriale de ocupare a forței de muncă (STOFM), cele două anterioare având loc în raioanele Cimișlia și Anenii Noi. Vizite similare vor fi efectuate în toate regiunile țării, scopul lor fiind de a comunica direct cu specialiștii STOFM, pentru a afla din prima sursă care sunt dificultățile în activitatea acestora și cum ar putea fi promovate măsurile active de ocupare a forței de muncă, astfel încât un număr cât mai mare de șomeri să participe la programele de ocupare și, ulterior, să fie asigurați cu serviciu.