Rezultatele activităților desfășurate dedicate Zilelor Diasporei 2022

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă anual este implicată în organizarea și desfășurarea evenimentelor dedicate Zilelor Diasporei întru promovarea serviciilor și diseminarea acestora în rândul persoanelor reîntoarse de peste hotare sau a potențialilor migranți, persoanelor înregistrate cu statut de șomer și tuturor cetățenilor cointeresați.

Întru realizarea activitătăților dedicate Zilelor Diasporei 2022, subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă au ogranizat activități pe parcursul perioadei lunii august.

Statistica activităților realizate:

  • 21 subdiviziuni au organizat 49 activități
  • 55 parteneri au fost implicați în realizarea evenimentelor
  • 1017 persoane participante, dintre care 341 ( cca 33,5%) din participanți au reprezentat migranții.

Activitățile care s-au desfășurat au fost cu diverse tematici ca: „Migrația forței de muncă și angajarea legală peste hotare”, „Riscurile migrației ilegale”,,Condițiile de acces la serviciile și măsurile active de ocupare a forței de muncă. „Migrația legală”, „Vara cu sens acasă la Cimișlia”, Migrația, diaspora, dezvoltare: noi perspective și provocări”, „Autocunoașterea și explorarea carierilor”, ,,Posibilități de integrare sau reintegrare pe piața muncii”, ,,Participarea angajatorilor în realizarea politicilor în domeniul promovării ocupării forței de muncă”, „Oportunitățile și perspectivele de reinegrare pe piața muncii a migranților în R. Moldova.

Totodată, subdiviziunile au desfășurat și seminare tematice, instruiri, postări pe rețelele de socializare, ziua ușilor deschise, seminare de ghidare în carieră,  activități culturale, activități de recrutare prin promovarea serviciilor și diseminarea informațiilor către cetățeni și agenți economici în mass-media și prin demersuri/scrisori.

Parteneriatul local a fost prezent la activitățile organizate. Printre aceștia pot fi menționate consiliile/direcțiile locale, bibliotecile, primăriile, asociațiile de băștinași, proiectul MiDL, ONG-uri, asociații obștești, agenți economici  ș.a.

Aici sunt reflectate rezultatul în cifre a campaniei de informare privind Zilele Diasporei.

Merită a fi apreciat efortul subdiviziunilor în contextul pandemiei întru realizarea activităților și reușita acestora de a aduna persoane și parteneri interesați înru realizarea obiectivelor ANOFM.