Istorie de succes: „Niciodată nu-i târziu să-ți realizezi visul profesional!”

În vârstă de 54 de ani, dl Gatman Nicolae din Dubăsari și-a realizat visul, totodată hobby-ul său din copilărie.

Fiind în căutarea unui loc de muncă, prin intermediul serviciilor de ocupare a forței de muncă oferite de Subdiviziune teritorială pentru ocuparea forței de muncă Dubăsari, dl. Nicolae a aplicat la măsura de ocupare – formarea profesională și a urmat un curs gratuit de formare în calitate de bucătar pentru o perioadă de 6 luni.

Ulterior, iarăși, prin intermediul serviciilor Secției ocuparea forței de muncă i-au oferit posibilitatea să aplice și la măsura de stagiere profesională pentru perioada de 3 luni la restaurantul „Oliva” , care i-a oferit și locul de muncă conform așteptărilor.
 

„Este cea mai fericită perioadă din viața mea, mă simt în societate împlinit, la serviciu merg cu mândrie și doresc tuturor realizarea viselor”, - a menționat dl Gatman.Cursurile de formare profesională sunt GRATUITE și durează de la 1-7 luni, în dependență de profesie/meserie, în urma cărora îți poți urma cariera în acest domeniu, iar reprezentanții Subdiviziunilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă te vor ajuta să te angajezi după absolvire.

Cursanții beneficiază de: bursă lunară (1367,39 lei), acoperirea cheltuielilor de cazare (maxim 1823,18 lei) și de transport (conform tarifelor stabilite sau maxim 1823,18 lei).

Persoanele care nu au experiență profesională se pot adresa la subdiviziunile Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) (https://anofm.md/ro/subdiviziuni) pentru a beneficia de stagiu profesional, cu o durată de până la 4 luni, în scopul dobîndirii abilităților practice.

ANOFM deține cea mai mare bază de date de companii și oferte de muncă și te poate ghida spre cea mai bună alegere de profesie și un loc de muncă.


Pentru mai multe informații despre cursuri accesează: https://cutt.ly/aJhTRD2 sau telefonează la Centrul de apel al ANOFM 0 8000 1000 (apel gratuit).


Direcția Ocuparea Forței de Muncă Dubăsari:  0248-93360/ 52462;
stofm.dubasari@anofm.md