Comunicat privind desfășurarea instruirii pentru mediatorii comunitari privind domeniul ocupării forței de muncă

Comunicat privind desfășurarea instruirii pentru mediatorii comunitari privind domeniul ocupării forței de muncă

   În conformitate cu Programul pentru susținerea populației de etnie romă din Republica Moldova pentru anii 2022-2025, Asociația Națională a Mediatorilor Comunitari desfășoară un complex de măsuri privind consolidarea și instituționalizarea funcției de mediator comunitar în localitățile compact locuite de etnicii romi.

   Aceste acțiuni se desfășoară cu suportul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit - GIZ).

   În acest context, la data de 29 august 2023, specialiști din cadrul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă au ținut o sesiune de informare cu privire la măsurile de promovare a ocupării forței de muncă: cursurile de calificare, recalificare, perfecționare și specializare, înregistrarea cu statut de șomer și asigurarea de șomaj, alte programe de facilitare a ocupării forței de muncă.

   În cadrul discuțiilor, mediatorii comunitari, în număr de 30 persoane au luat cunoștință cu modificările parvenite la Legea nr.105 din 14.06.2018 cu privire la promovarea ocupării forței de muncă și asigurarea de șomaj, primind pliante informative privind subiectele menționate. Specialișii desemnați au răspuns la multiplele întrebări ce au parvenit de la mediatorii comunitari.

   Această activitate a avut loc cu sprijinul proiectului „Întreprinderi și Comune Puternice pentru Moldova”, finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și Guvernul Elveției, implementat de GIZ Moldova.