Competențe soft și nepotrivirea competențelor cu nevoile pieței muncii, discutate în cadrul unui laborator de dialog

La data de 29 septembrie curent, colaboratorii ANOFM au participat la Laboratorul de Dialog, cu tematica „Competențe soft și nepotrivirea competențelor cu nevoile pieței muncii”.

 Acest eveniment face parte din seria de întâlniri în format offline cu participarea unui grup intersectorial reprezentativ, cu mai multe părți interesate, pentru a discuta și aborda 3 provocări principale cu care se confruntă tinerii din Moldova în domeniul angajării și antreprenoriatului.

Următoarele întâlniri vor avea loc la 6 octombrie 202, cu tematica „Cooperarea intersectorială și integrarea tinerilor în dezvoltarea politicilor sectoriale de ocupare a forței de muncă și de afaceri” și la 13 octombrie 2023, cu tematica„Aplicarea educației non-formale și a învățării la locul de muncă (educație duală, ucenicie etc.)”.

Aceste Laboratoare de Dialog sunt organizate în parteneriat cu programul Uniunii Europene EU4Youth, Faza 3 Componenta 2, în cadrul cărora se vor colecta o listă de propuneri și recomandări tematice, care într-o etapă ulterioară cu suportul unui grup de experți vor fi transpuse în propuneri concrete de politici publice.