ANOFM a participat la atelierul online organizat de către Agenția Centrală de Management al Proiectelor

ANOFM a participat la atelierul online

     La data de 17 octombrie curent, reprezentanții ANOFM, în colaborare cu reprezentanții serviciilor publice de ocupare (SPO) a forței de muncă din țările Parteneriatului estic, experții în angajare și antreprenoriat pentru tineret EU4Youth au participat la atelierul online (platforma Zoom) cu tematica: ,,Comunicare: branding, vizibilitate și creșterea serviciilor publice pentru ocuparea forței de muncă. Conștientizare pentru tineret”.

     Acest atelier este al treilea eveniment dintr-o serie de activități de învățare reciprocă, ca parte  componentă a programului EU4Youth de faza III „Ocuparea forței de muncă și antreprenoriat pentru tineret” care contribuie la dezvoltarea și implementarea politicilor active pe piața muncii prin adoptarea măsurilor de Garanție UE pentru tineret, integrarea persoanelor pe piața muncii, în special a tinerilor defavorizați.

    Scopul general al activităților este dezvoltarea și consolidarea capacităților structurale ale Serviciilor Publice de Ocupare din țările Parteneriatului Estic, împărtășirea bunelor practici privind importanța creșterii vizibilității instituțiilor și familiarizarea acestora cu diferite strategii de comunicare, utilizate pentru extinderea gradului de conștientizare în ceea ce privește integrarea tinerilor pe piața muncii.

    În cadrul atelierului de lucru online managerii de nivel superior și mediu ale SPO din țările Parteneriatului estic au discutat despre implementarea diferitor strategii de comunicare și acordarea atenției sporite tinerilor. La fel s-a accentuat importanța folosirii pe scară largă a tuturor rețelelor posibile, folosind instrumente mai eficiente de comunicare, ceea ce include identificarea organizațiilor adecvate pentru evaluarea comparativă și îmbunătățirea comunicațiilor regionale acolo unde este cazul.

    Doamna Raisa Dogaru, directoarea ANOFM a specificat în cadrul evenimentului importanța schimbului de bune practici de lucru cu actorii principali din sectorul serviciilor publice pentru ocuparea forței de muncă din țările Parteneriatului estic, deschiderea spre o colaborare reciprocă și durabilă care va contribui la accesarea unor noi instrumente și mecanisme de promovare și implementare a serviciilor și măsurilor pentru tineri, îmbunătățirea comunicării cu aceștia și sprijinirea integrării lor pe piața muncii.

     Evenimentul a fost finanțat de Uniunea Europeană, programul EU4Youth Faza III pentru ocuparea forței de muncă și antreprenoriat pentru tineri și organizat de Agenția Centrală de Management al Proiectelor (CPVA) în țările Parteneriatului Estic, inclusiv Moldova, Germania, Armenia, Azerbaidjan, Georgia și Ucraina.