ANOFM a participat la webinarul de prezentare a Serviciului Public de Ocupare din Țările de Jos, organizat de WAPES

Astăzi, reprezentanții Agenției Naționale pentru Ocuparea forței de Muncă (ANOFM) au participat la seminarul online cu tematica „Explorarea pieţei muncii în Ţările de Jos: Utilizarea portalurilor de internet pentru căutarea locurilor de muncă şi recrutare eficientă”

În cadrul seminarului au fost oferite informații privind dinamica forței de muncă, rolul serviciului de ocupare în Țările de Jos, cît și utilizarea portalurilor de internet pentru căutarea locurilor de muncă.

Serviciului Public de Ocupare din Țările de Jos  a subliniat că digitalizarea oferă oportunități semnificative pentru piața muncii de a furniza servicii mai bune clienților lor. Prin intermediul portalurilor sau aplicațiilor de recrutare companiile pot accesa informațiile despre potențialii angajați, la fel instrumentul oferă potrivire îmbunătățită a locurilor de muncă, inclusiv alerte pentru anunțurile de locuri de muncă, cît și informare și sprijin pentru persoanele aflate in căutarea unui loc de muncă și angajatori.

Serviciului public de ocupare olandez se concentrează pe modernizarea infrastructurii digitale existente, îmbunătățirea instrumentelor de profilare a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și de potrivire a locurilor de muncă, inclusiv digitalizează alte procese/servicii și adoptă instrumente de inteligență artificială.

Acest eveniment face parte din seria de webinare privind prezentarea Serviciilor publice de ocupare a statelor membre a Asociației Mondială a Serviciilor Publice de Ocupare (World Association of Public Employment Services-WAPES): Olanda, Turcia, Letonia și Azerbaidjan.

Amintim că Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă este membru WAPES din anul 2007.