ANOFM beneficiază de suport pentru dezvoltarea serviciului echipe mobile din cadrul subdiviziunilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă

echipe mobile din cadrul subdiviziunilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă

ANOFM a beneficiat de suport pentru dezvoltarea serviciului echipe mobile din cadrul subdiviziunilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă (STOFM). În acest sens, astăzi 29 ianuarie, Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), proiectul „Întreprinderi și Comune Puternice pentru Moldova” a oferit un suport menit să asigure funcționalitatea echipelor mobile din cadrul a 5 subdiviziuni teritoriale pentru ocuparea forței de muncă din Edineț, Soroca, Strășeni, Leova și Comrat, în baza unui Memorandum de înțelegere semnat la 24 august 2023.

Astfel, au fost achiziționate 4 autovehicule de teren și care au fost direcționate către STOFM Edineț, Soroca, Strășeni și Leova.  Adițional, cu suportul Guvernului Elveției a fost acordat un suport complex care a cuprins atât dotări tehnice pentru toate 5 STOFM: 5 laptopuri, 5 printere multifuncționale și 5 telefoane mobile cu acces la internet, cât și suport în dezvoltarea mecanismelor de funcționare a echipelor mobile.  

Prin intermediul echipei mobile vom identifica persoane inactive din mediul rural și vom lucra în continuare în vederea integrării lor pe piața muncii. În condițiile actuale echipele mobile pot fi un instrument eficient pe piața muncii atît pentru identificarea persoanelor din afara pieței  muncii cît și să contribuie la dezvoltarea parteneriatelor de ocupare”, a menționat dna Raisa Dogaru, directoare ANOFM.

Tot cu suportul Guvernului Elveției, în perioada 14-15 decembrie 2023, 21 de angajați ai ANOFM au participat la o sesiune de training pe subiecte de interes ale ANOFM și în mod special focusate pe activitatea ulterioară în cadrul echipelor mobile. Iar pentru perioada februarie-aprilie sunt planificate sesiuni de follow-up pentru sesiunea de formare dar și suport în dezvoltarea și definitivarea cadrului procedural aferent, consultanță și mentorat pentru asigurarea unui proces de pilotare eficient, orientat spre beneficiari.

Conceptul de echipe mobile face parte din reforma privind îmbunătățirea serviciilor oferite de ANOFM pentru anii 2023-2026, și poate fi o modalitate eficientă de a-și crește acoperirea și de a oferi servicii de angajare atât de necesare persoanelor și comunităților din întreaga țară.

Această donație a avut loc cu suportul proiectului „Întreprinderi și Comune Puternice pentru Moldova”, finanțat de Guvernele Germaniei și Elveției, implementat de GIZ Moldova.