Evenimentul de premiere a celor mai buni angajatori ai anului 2023, din perspectiva ANOFM

În contextul aniversării a 33 ani de activitate a Serviciului Public de Ocupare din Republica Moldova (18 februarie), astăzi s-a desfășurat tradițional Evenimentul de premiere a celor mai buni angajatori ai anului 2023, din perspectiva Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM).

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, a apreciat buna conlucrare cu ANOFM în implementarea politicilor din domeniul muncii. „Anul 2024 este anul pieței muncii. Guvernul va promova modificări in legislația muncii facilitând procesul angajării și conlucrarea cu angajatorii. Or, evenimentul de astăzi este o dovadă a unui parteneriat eficient între ANOFM și angajatori, fapt care favorizează angajarea persoanelor în câmpul muncii. Vă asigur că o să beneficiați în continuare de tot suportul necesar din partea ministerului”, a spus Alezei Buzu

La rândul său, directoarea ANOFM, Raisa Dogaru, a subliniat că angajatorii premiați s-au remarcat prin colaborarea activă cu subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă și au acordat suport persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. „Este important să motivăm în continuare agenții economici să implementeze politicile de ocupare și să angajeze persoanele în câmpul muncii”. 

Scopul evenimentului constituie aprecierea și promovarea angajatorilor care își desfășoară activitatea pe teritoriul Republicii Moldova, indiferent de tipul de proprietate, de forma organizatorico-juridică și de subordonarea departamentală sau apartenenţa ramurală, care s-au remarcat prin colaborarea activă cu subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă (STOFM) și implementarea practicilor pozitive în vederea angajării în câmpul muncii a șomerilor.

Principalele nominalizări:

1) angajator cu cei mai mulți șomeri angajați, direcționați de către STOFM

2) angajator care a implementat măsuri active de ocupare a forței de muncă (Legea 105/2018)

3) angajator fidel în colaborare cu STOFM

4) angajator care a angajat migranți reveniți

5) angajator care a angajat mai mulți tineri șomeri cu vîrsta cuprinsă intre 16 ani-34 ani, direcționați de către STOFM.

6) angajator care a angajat mai mulți refugiați ucraineni

 

Lista Angajatorilor nominalizați

 

Așa cum am demonstrat de-a lungul anilor, cu respect și recunoștință pentru toți angajatorii,  vă asigurăm în continuare întreaga noastră disponibilitate și vă mulțumim pentru încrederea acordată. Vă felicităm și vă dorim succese remarcabile în activitatea pe care o desfășurați.

 

Înregistrarea video a evenimentului poate fi urmărită pe www.privesc.eu