Vizită de lucru a delegației lituaniene la subdiviziunea teritorială din Nisporeni

Ieri, 25 martie 2024, expertele Inga Balnanosienė, Director al Serviciului de Ocupare a Forței de Muncă din cadrul Ministerului Securității Sociale și Muncii al Republicii Lituania și Nijolė Dilbienė, consilier de management în aceeași organizație, împreună cu Valentina Lungu, director adjunct al Agenției Naționale de Ocupare a Forței de Muncă din Moldova (ANOFM) și Diana Prisacaru consultant UNDP, au efectuat o vizită de lucru la Direcția ocuparea forţei de muncă (DOFM) Nisporeni. Vizita de lucru a avut loc în cadrul Proiectului Elveția-PNUD „Piețe reziliente și incluzive în Moldova”, proiect cu scopul de a spori dezvoltarea economică durabilă și de a promova accesul egal la muncă decentă.

DOFM Nisporeni a fost gazda acestui eveniment, oferind o platformă propice pentru discuții constructive și schimb de experiență.

Delegația a avut întâlniri cu Mușchei Pavel, șeful DOFM Nisporeni și echipa sa, pentru a discuta aspectele cheie ale funcționării și provocările întâmpinate în domeniul ocupării forței de muncă.

De asemenea, delegația a vizitat S.A. Codreanca din Nisporeni, unde au avut discuții cu conducerea și angajații fabricii pentru a explora posibilitățile de colaborare cu ANOFM și pentru a afla mai multe despre percepția angajatorilor în privința colaborării cu această structură.