DGOFM mun. Chișinău a organizat Târgul locurilor de muncă

Astăzi, în incinta Direcției Generale Ocuparea Forței de Muncă Municipiul Chișinău, s-a desfășurat Târgul locurilor de muncă. Evenimentul a debutat cu cuvinte de salut din partea Directoarei Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, dna Raisa Dogaru, și a Șefei Direcției generale ocuparea forței de muncă municipiul Chișinău, dna Ala Șupac.

Dna Raisa Dogaru a urat bun venit tuturor participanților, exprimându-și speranța că fiecare persoană aflată în căutarea unui loc de muncă - și-l va găsi, iar angajatorii vor identifica candidaturile potrivite. De asemenea, dna Dogaru s-a adresat către angajatori ca să fie receptivi la intențiile refugiaților din Ucraina de a se încadra în câmpul muncii, în conformitate cu toate prevederile legale.

La Târg au participat 25 de angajatori, care au oferit peste 2000 locuri de muncă libere. Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, inclusiv refugiații din Ucraina, au putut discuta nemijlocit cu angajatorii privind locurile de muncă libere și condițiile de ocupare a lor, prezenta angajatorilor CV-ul şi stabili interviuri de angajare. Totodată, la Târg s-au prezentat  circa 500 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, inclusiv refugiați din Ucraina.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au beneficiat de servicii de intermediere, ghidare în carieră, au fost informați privind posibilitatea de a urma cursuri de formare profesională.

Evenimentul a fost organizat inclusiv cu suportul financiar oferit de PNUD Moldova, prin intermediul proiectului „Migrație și dezvoltare locală”.

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă reprezintă o platformă de legătură între agenții economici și persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă. Totodată, aceasta oferă și un șir de servicii cu valoare adăugată atât pentru companii, cât și pentru șomeri.