ANOFM lansează https://www.angajat.md/, un portal pentru angajatori și persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă sau angajatorii pot accesa portalul https://www.angajat.md/ pentru a beneficia de serviciile gratuite oferite de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM). Platforma a fost dezvoltată cu sprijinul proiectului PNUD „Migrație și dezvoltare locală”, finanțat de Guvernul Elveției.

Pentru ca portalul să fie ușor de folosit și eficient, a fost creată o interfață prietenoasă pentru utilizatori, care le oferă nu doar posibilitatea de a depune dosarul pentru un loc de muncă sau de a recruta personal, ci și informații utile despre măsurile și serviciile de ocupare oferite, precum și sfaturi de angajare în câmpul muncii.

Angajatorii își pot înregistra compania și publica locurile vacante, care sunt sortate pe industrii și domenii. Ei pot găsi candidați potriviți în baza CV-urilor disponibile.

„La etapa actuală, accesând noua platformă, avem peste 500 de companii active care oferă oportunități de angajare, astfel încât persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot selecta un loc de muncă din cele peste 60 de domenii prezente. Portalul furnizează instrucțiuni de utilizare, pentru ca angajatorii să poată introduce datele cu ușurință în sistem, iar canidații să depună rapid dosarul”, a menționat Raisa Dogaru, directoarea Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au acces la un cabinet online, unde își pot crea CV-ul, specifica experiența profesională, alege regiunea, domeniul profesional dorit sau angajatorul și ulterior depune dosarul pentru locul de muncă selectat sau simultan pentru mai multe funcții vacante. Solicitantul este informat prin email despre depunerea cu succes a dosarului.

Pe portalul www.angajat.md va fi posibilă organizarea online a târgurilor locurilor de muncă. Totodată, platforma va genera o bază de date, precum și o gamă largă de statistici care vor putea fi analizate pentru modernizarea serviciilor și măsurilor de ocupare oferite de ANOFM.