Istorie de succes „Este simplu să găsești un loc de muncă urmând un curs de formare profesională și/sau stagiu de practică”

Sîrbu Igor, s-a adresat la subdiviziunea pentru ocupare a forței de muncă din Briceni, fiind în căutarea unui loc  de muncă.

Igor a beneficiat de măsura activă de formare profesională prin cursuri la meseria electrogazosudor.
Întru acumularea experienței de muncă în domeniu, specialiștii DOFM Briceni i-au propus stagiul profesional la angajatorul S.R.L Bricmaster. Șomerul antrenat în măsura respectivă beneficiază de bursă lunară neimpozabilă, în cuantum de 35% din salariul mediu lunar pe economie pentru anul precedent, care se acordă proporțional frecvenței la programul de stagiu profesional. 

Dobândind abilități de muncă și demonstrând interes sporit pentru activitate, angajatorul a decis de a-l angaja începând cu 24.05.2023 în calitate de electrogazosudor- montator.

Pentru perioada de stagiere a șomerului, angajatorul a beneficiat de subvenție lunară egală cu 30% din salariul mediu lunar pe economie pentru anul precedent, pe toată durata instruirii.

Pentru mai multe informații despre măsurile de ocupare a forței de muncă telefonează la Centrul de apel al ANOFM 0 8000 1000 (apel gratuit) sau adresează-te la cea mai apropiată subdiviziune a ANOFM, adresele le găsești aici: https://anofm.md/ro/subdiviziuni