Istorie de succes: Cursurile de bucătar și stagiul profesional la angajator – o șansă de a obține un loc de muncă la nivelul așteptărilor

Istorie de succes: Cursurile de bucătar și stagiul profesional la angajator – o șansă de a obține un loc de muncă la nivelul așteptărilor

Doamna Tatiana Hangan, la frumoasa vârstă de 50 de ani, a acceptat provocarea de a face un curs de instruire, oferit de Direcția pentru ocuparea forței de muncă din Dubăsari.

După finalizarea instruirii, cu ajutorul Direcției pentru ocuparea forței de muncă Dubăsari, doamna Tatiana a fost antrenată într-un stagiu profesional gratuit la restaurantul „La Popas”, pentru a-și dezvolta abilitățile practice. Acum este ferm convinsă că, după încheierea stagiului, urmează să obțină un loc de muncă la acest angajator și, în plus, a găsit sprijin și prieteni în colectivul restaurantului.

„Am obținut un suportul enorm din partea serviciului de ocupare din teritoriu, căruia îi mulțumesc din suflet”, a menționat doamna Tatiana.

Dacă încă nu aveți o profesie sau o meserie, adresați-vă la subdiviziunile teritoriale ale Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), pentru a beneficia de cursuri de instruire.

Cursurile sunt gratuite și durează 1-7 luni, în funcție de profesia sau meseria solicitată, iar reprezentanții subdiviziunilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă vă vor ajuta să vă angajați după absolvire.

Pe perioada instruirii, cursanții beneficiază de: bursă lunară 3,685 lei.

De asemenea, persoanele care nu au experiență profesională se pot adresa la subdiviziunile ANOFM (https://anofm.md/ro/subdiviziuni) pentru a beneficia de stagiu profesional, cu o durată de până la 4 luni, în scopul dobândirii abilităților practice. Pentru mai multe informații despre cursuri, accesați:https://anofm.md/.../-Lista%20prestatorilor%20de... sau contactați  Centrul de apel al ANOFM: 0 8000 1000 (apel gratuit în RM) sau +373 22 838 414 (apel cu tarif normal din străinătate).